24 Σεπτεμβρίου 2012

"ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ"



Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου (στις 21.15 στον κινηματογράφο «Δαναός» Αίθουσα 1) και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 (στις 19.45 στον κινηματογράφο «Δαναός» Αίθουσα 2) προβάλλεται, στα πλαίσια του κινηματογραφικού φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας», η ταινία του Αντώνη Μποσκοΐτη «Κατερίνα Γώγου – Για την Αποκατάσταση του Μαύρου».

«Η Κατερίνα Γώγου έζησε σαν τη φλόγα του κεριού που τρεμοπαίζει, έγραψε τα οριακά της ποιήματα, πόνεσε για τους ανθρώπους γύρω της και στο τέλος έκανε μια ροκ εν ρολ βουτιά στο θάνατο ως Ιδανική Αυτόχειρας στην Αθήνα των αρχών του ’90. Τη θυμούνται όσοι διασταύρωσαν τους δρόμους τους με το δικό της, ηθοποιοί, ποιητές, πολιτικοί ακτιβιστές, σκηνοθέτες, τραγουδιστές και τραγουδοποιοί. Το κινηματογραφικό πορτραίτο της σε άσπρο και μαύρο συμπληρώνεται με ανέκδοτο οπτικοακουστικό υλικό και δραματοποιημένες σεκάνς με την ηθοποιό Λουκία Μιχαλοπούλου…»

Πατήστε εδώ για να δείτε το trailer της ταινίας.

Ακολουθεί το ποίημα που ενέπνευσε τον τίτλο της ταινίας, από τη συλλογή της Κατερίνας Γώγου «Το Ξύλινο Παλτό» (Εκδόσεις Καστανιώτη 1982).

11

Άσπρη είναι η αρία φυλή
η σιωπή
τα λευκά κελιά
το ψύχος
το χιόνι
οι άσπρες μπλούζες των γιατρών
τα νεκροσέντονα
η ηρωίνη.
Αυτά λίγο πρόχειρα
για την αποκατάσταση του μαύρου. 

Κατερίνα Γώγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: