26 Δεκεμβρίου 2023

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΒΑΛΤΙΟ

Από τις Εκδόσεις Κοβάλτιο κυκλοφορούν οι «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες», με διηγήματα των Α. Αλαρκόν, Γ. Κάθερ, Λ.Μ. Μοντγκόμερυ, Γ. Ροτ, Λ. Τολστόι, Χ. Φάλαντα και ένα δοκίμιο του Τσ. Ντίκενς, σε μετάφραση Αγγελικής Κορρέ, Βασίλη Λαλιώτη, Λαμπριάνας Οικονόμου και Μιχάλη Παπαντωνόπουλου.

Όπως αναφέρουν οι εκδότες, «υπήρχε μια εποχή όπου η μέρα των Χριστουγέννων περιέκλειε όλο μας τον μικρόκοσμο σαν ένας μαγικός δακτύλιος μες στον όποιο νιώθαμε να μην μας λείπει τίποτα: χωρούσε όλες τις χαρές, τη θαλπωρή και τις ελπίδες του σπιτιού μας· μάζευε τους πάντες και τα πάντα γύρω από το χριστουγεννιάτικο τζάκι, και αυτή η εικόνα φώτιζε περίλαμπρη στα έκθαμβα παιδικά μας μάτια».

Αυτή η εποχή αναβιώνει μέσα από τις «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» έξι εμβληματικών συγγραφέων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αλλά και μέσα από «Το νόημα των Χριστουγέννων καθώς μεγαλώνουμε» που μας υπενθυμίζει ο Τσαρλς Ντίκενς: ο άνθρωπος που με την πένα του αναζωογόνησε ―και καθιέρωσε― τον παραδοσιακό εορτασμό των Χριστουγέννων στον δυτικό πολιτισμό.

 


«Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» (Εκδόσεις Κοβάλτιο)

Α΄έκδοση: Δεκέμβριος 2023

Αριθμός σελίδων: 120 ▪ Τιμή: €12,40

ISBN: 978-618-86710-1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: